itulau

tala fou

O maketi fagu PET Asia e sui le itu i tua pe a maeʻa le lua masina i luga

saunia e Pınar Polat-ppolat@chemorbis.com

I Asia, ua solomuli le tau o fagu PET i lenei vaiaso ina ua mulimulitaʻi i se tulaga mautu i le mautu talu mai le faaiuga o Fepuari.ChemOrbis Price Index o loʻo faʻaalia ai o le averesi i vaiaso taʻitasi o tau faʻailoga e oʻo lava i le a5-masina maualugai le afa muamua o Aperila.Ae ui i lea, o le vaivai o tau i luga o le tau i le lotolotoi o le pa'u talu ai nei o le suauʻu ua toso i lalo le maketi i lenei vaiaso, faatasi ai ma le sao o le faʻaletonu pea o manaoga.

O fa'amaumauga a ChemOrbis o lo'o fa'ailoa mai ai fo'i, o le fa'aletonu talu ai nei na toso ai le averesi o le FOB Saina/South Korea ma le CIF SEA i lalo i le $20/toni i lalo i le $1030/ton, $1065/ton, ma le $1055/ton.Aʻo leʻi oʻo i lenei mea, o tau faʻatau na maua i le 11-12% i le lua masina i luga.

121

O le maketi PET a Saina i le lotoifale o loʻo faʻagasolo foi i lalo

O tau o fagu PET i totonu o Saina na iloiloina foi CNY100/ton le maualalo mai le vaiaso talu ai ile CNY7500-7800/ton ($958-997/ton e le aofia ai le VAT) fale teu oloa, tinoitupe e aofia ai le VAT.

“Ua pa’u fo’i tau o le atunu’u i lenei vaiaso.O le sapalai a Saina i totonu o le atunuʻu o loʻo tumau pea le paleni ona o nisi o laʻau ua toe suia,” o le tala lea a se faioloa.Ae mo le manaoga, na lipotia mai e le isi faioloa, "E ui lava ina ua sili atu le mafanafana o le tau, ae o loʻo faʻaauau pea ona faʻatau e le au taʻalo i lalo i luga o le manaʻoga.Matou te le iloa se faʻailoga o le toe faʻatumuina o mea faʻaopoopo aʻo lumanaʻi le aso malolo faigaluega.

I le taimi nei, o le aso malolo Golden Week Leipa i Saina o le a amata i le aso 29 o Aperila ma tumau seia oʻo i le aso 3 o Me.

Feedstocks e fa'apea le tau o le suau'u

I le lagolagoina e le faʻateʻia o le gaosiga o le OPEC + i le amataga o Aperila, o tau o le malosi ua faʻaalia le vaivai o le faʻatinoga talu ai nei ma le faʻalauteleina o popolega i le faʻaitiitia o le tamaoaiga.E le o se mea e ofo ai, o lenei mea ua maua ai se ata tuusaʻo i luga o meaʻai a le PET.

O fa'amaumauga a ChemOrbis o lo'o fa'aalia ai fo'i le pa'u o tau o le PX ma le PTA i le $1120/ton ma le $845, i le fa'atatau i le CFR China, i lalo i le $20/ton i vaiaso ta'itasi.I le taimi nei, na faʻamautu tau MEG i le $ 510/ton i luga o le faʻavae tutusa.

O loʻo vaʻavaʻai totoʻa nei e le au taʻalo PET le gaioiga o tau o le malosi, lea o loʻo feagai ma faʻalavelave faʻafeagai.I le tasi itu, o le manaʻomia o le suauʻu i Saina e mafai ona faʻateleina i le lotolotoi o femalagaiga i le taimi o le aso malolo o le aufaigaluega.I le isi itu, o loʻo i ai pea ni atugaluga i luga o le siʻitia o tului ma o le manaʻoga a Saina e ono paʻu i lalo o faʻamoemoega.


Taimi meli: Me-24-2023